terug naar de homepage van De Tekstenman


Wouter van Schie is De Tekstenman


Over Wouter van Schie

Na het afronden van z'n studie Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam keert Wouter van Schie, lichting '58, terug naar zijn jeugdliefde, de journalistiek. Hij begint met schrijven voor de Haarlemmer Weekendkrant en werkt daarna drie jaar als redacteur en verslaggever voor het eigenzinnige Leidse huis-aan-huisblad Nieuwsweek.
Ook wordt hij begin jaren '90 freelance-communicatiemedewerker en copywriter voor een instituut voor tweedekansonderwijs, en is hij enige tijd stukjesschrijver voor het Haarlems Dagblad.

In 1993 maakt Wouter de overstap naar het bekendste telecombedrijf van ons land, KPN. Daar krijgt hij een boeiende baan als communicatieadviseur. Eerst werkt hij bij de vastgoedafdeling, later - als senior adviseur - bij mobiele communicatie. Schrijven en redigeren blijven in beide functies centraal staan, maar groot is ook zijn affiniteit met het organiseren van evenementen, fotografie en vormgeving.

In de nazomer van 2005 begint de tekstenman, inmiddels ook zeer actief als acteur, regisseur en toneelschrijver, met communicatiebureau De Tekstenman. Wouter is bovendien docent aan de Hanzehogeschool in Groningen: in 2006 begon hij in deeltijd bij het Instituut voor Communicatie, Media & IT en sinds 2013 is hij drieŽenhalve dag per week werkzaam bij de opleiding CommerciŽle Economie op het Instituut voor Business, Marketing en Finance.

Boeken:
Lichtere gedichten, met ballen (2022)
Zo schrijf je een rapport, met Paul Noort en Harry Smals (2016)
Anna van Ewsum. Haar afkomst, haar leven, haar wereld (2013; tweede, herziene druk in 2017)


Voor toneel en theater, zie www.makoenders.nl.

Wat De Tekstenman voor u betekenen kan...